ГоловнаСвіт

США на рік продовжили санкції проти КНДР

Обмежувальні заходи введено у зв'язку з північнокорейською ядерною програмою.

США на рік продовжили санкції проти КНДР
Фото: EPA/UPG

Президент США Дональд Трамп продовжив обмежувальні заходи щодо Північної Кореї на рік. Про це йдеться в повідомленні, опублікованому в п'ятницю, 21 червня, на сайті Білого дому.

Наголошується, що санкції продовжили у зв'язку з тим, що дії та політика уряду КНДР, а також можливе розповсюдження ядерної зброї на Корейському півострові, є надзвичайною загрозою національній безпеці, зовнішній політиці і економіці Сполучених Штатів.

Вперше санкції були введені в 2008 році, після чого щорічно продовжувалися. Вони насамперед передбачають економічні обмеження на зразок блокування рахунків і транзакцій з країни.

Торік США розширили санкції проти Північної Кореї, додавши до списку 27 судноплавних і транспортних компаній, 28 кораблів з різних країн і одну фізичну особу, які допомагають КНДР обходити санкції Організації Об'єднаних Націй.

Незважаючи на напружені взаємини між США і Північною Кореєю, лідери країн Дональд Трамп і Кім чим Ин провели вже два саміти. Вперше вони зустрілися в червні 2018 року в Сінгапурі. Другий саміт відбувся в лютому 2019 року в столиці В'єтнаму Ханої, але ці переговори були перервані, оскільки сторони не зуміли досягти згоди в питанні про ядерне роззброєння Північної Кореї.

Раніше повідомлялося, що п'ятьох північнокорейських чиновників стратили через те, що вони не змогли досягти угоди з Трампом на другому саміті між лідерами США і КНДР.

Санкції проти КНДР введені також Радбезом ООН, Японією, Південною Кореєю, Австралією. В Євросоюзі діє заборона, зокрема, на експорт нафти та інвестицій в Північну Корею, заборона на торгівлю з КНДР золотом і дорогоцінними металами, ембарго на постачання зброї і пов'язаних з нею матеріалів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram