ГоловнаСвіт

Австрія викрила російського шпигуна завдяки німецькій контррозвідці

Він не знав військових таємниць, але володів чутливою інформацію.

Австрія викрила російського шпигуна завдяки німецькій контррозвідці
Фото: EPA/UPG

Австрія викрила шпигуна, який два десятиліття співпрацював з російськими спецслужбами, завдяки Службі військової контррозвідки (MAD).

Про це пише австрійське видання Profil з посиланням на власні джерела.

Офіцер передавав інформацію з центрального Міністерства оборони Австрії у Відні. Полковник не працював з секретною інформацією, проте йому були доступні системи зв'язку, реєстри, телефонні списки.

"Хоча він і не міг розкрити будь-які суттєві військові таємниці через свою невисоку позицію в Міністерстві оборони, робота шпигуна російської військової розвідки ГРУ була досить чутливою", - зазначає Profil. Так, мова могла йти про передавання російським військовим особливостей поведінки високопоставлених австрійських військових чинів - ця інформація могла бути успішно використана під час переговорів.

Австрійська телерадіокомпанія Österreichischer Rundfunk (ORF) своєю чергою повідомила, що до Москви відставний полковник передавав дані про альянс НАТО. Для цього він відвідував семінари для австрійських військових, організовані блоком, збирав на них інформацію і надсилав своїм кураторам.

Нагадаємо, 70-річний полковник австрійської армії з кінця 1990-х років передавав інформацію в Росію. Він отримав за цей час як винагороду 300 тис. євро.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram