ГоловнаСвіт

Ймовірний власник "ПВК Вагнера" потрапив на військові переговори з Лівією

Пригожин сидів за одним столом із Шойгу.

Російський підприємець Євген Пригожин, котрого вважають причетним до створення "фабрики тролів" і "приватної військової компанії Вагнера", був присутній на офіційних переговорах між лівійськими і російськими військовими.

Опубліковане на офіційному каналі відео помітила "Нова газета".

Переговори між міністром оборони Росії Сергієм Шойгу і командувачем однієї зі сторін лівійського конфлікту Халіфою Хафтаром відбулися в Москві 7 листопада. Під час зустрічі Пригожин сидів за одним столом з російськими та лівійськими військовими, від Шойгу його відокремлювали два офіцери. 

Пригожин - лысый мужчина в гражданском
Пригожин - лысый мужчина в гражданском

За даними ЗМІ, Росія протягом декількох місяців перекидає до Лівії військових, зокрема для тренування військ, підконтрольних Халіфі Хафтару. Російські військові бази Лівії розгортаються під прикриттям "ПВК Вагнера", писала The Sun.

Нагадаємо, що Пригожин офіційно відкидає свою причетність до "ПВК Вагнера", але 2017 року США одночасно запровадили санкції проти "ПВК Вагнера" і кейтерингової компанії Пригожина "Конкорд".

Євген Пригожин, якого ЗМІ раніше називали особистим кухарем Володимира Путіна, має ресторанний бізнес із 1996 року. Тепер, за даними ЗМІ,  він може бути причетний до тестування бойових отрут.     

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram