ГоловнаСвіт

Туреччина передала західним партнерам плівки, пов'язані з вбивством Хашоггі

Записи отримали США, Німеччина, Франція і Великобританія.

Туреччина передала західним партнерам плівки, пов'язані з вбивством Хашоггі
Фото: EPA/UPG

Туреччина передала західним партнерам записи вбивства журналіста Джамаля Хашоггі у консульстві Саудівської Аравії.

"Ми передали плівки. Ми дали їх Саудівській Аравії, Сполученим Штатам, німцям, французам, британцям - всім їм. Вони прослухали всі розмови на плівках. Вони знають", - цитує Reuters президента Реджепа Ердогана

Виступаючи на брифінгу в Анкарі перед вильотом до Парижа на заходи, пов'язані зі століттям закінчення Першої світової війни, Ердоган сказав, що влада Саудівської Аравії знає ім'я вбивць Хашоггі. За його словами, вони перебувають серед цих 15 осіб, які прибули в Стамбул за день до вбивства в саудівському генконсульстві.

Нагадаємо, Хашоггі, який втік з Саудівської Аравії і мав посвідку на проживання в США, де писав критичні статті про свою країну для газети The Washington Post, зник 2 жовтня після того, як увійшов до саудівського консульства в Стамбулі. Він планував отримати документ про розлучення для того, щоб укласти новий шлюб.

Турецька влада заявила, що журналіста катували і вбили в консульстві. Місцева генеральна прокуратура за підсумками розслідування дійшла висновку, що журналіст став жертвою спланованого вбивства. Його задушили відразу після того, як він увійшов до будівлі дипмісії. Після вбивства тіло журналіста було розчленовано і знищено.

Саудівська Аравія спочатку заперечувала звинувачення і стверджула, що журналіст залишив будівлю через чорний хід і що його вихід (на відміну від моменту, коли він заходив у будинок) просто не потрапив на камери відеоспостереження. Однак пізніше саудівська влада визнала смерть журналіста під час бійки в консульстві.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram