ГоловнаКультура

Зірки Голлівуду закликали Росію звільнити Сенцова

Режисер голодує вже 118 день.

Зірки Голлівуду закликали Росію звільнити Сенцова
Гильермо дель Торо
Фото: EPA/UPG

Голлівудські зірки і журі 75-го Венеціанського кінофествалю закликали Росію не допустити смерті українського режисера Олега Сенцова і звільнити його. Про це пише France24.

"Актриса Наомі Уоттс, актор і режисер Крістоф Вальц разом з Гільєрмо дель Торо в п'ятницю попросили Кремль звільнити кінорежисера, який відмовляється від їжі у в'язниці на півночі Сибіру вже протягом 118 днів", - йдеться в повідомленні.

Журі основного конкурсу 75-го Венеціанського кінофестивалю на чолі з Гільєрмо Дель Торо висловило стурбованість фізичним станом Сенцова.

За його словами, Сенцов був "ув'язнений і відчув на собі тортури ... після судового розгляду, який явно не поважав право на захист".

Раніше повідомлялося, що у Верховній Раді мають намір висунути Сенцова на Нобелівську премію миру. Відповідний законопроект зареєстровано 4 вересня. З подібною пропозицією також виступив засновник профспілки "Солідарність" і лауреат Нобелівської премії миру Лех Валенса.

Також мер Парижа запропонувала присвоїти Сенцову звання почесного громадянина міста.

Засуджений в Росії український режисер Олег Сенцов 14 травня оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнити всіх українських політв'язнів, що перебувають в російських в'язницях.

Сьогодні 118 день голодування Сенцова.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram