ГоловнаКультура

У Львові пройде театральний фестиваль "Кіт Ґаватовича"

Тема цього року - театральний етикет.

У Львові пройде театральний фестиваль "Кіт Ґаватовича"
Фото: Предоставлено организаторами

З 7 по 9 вересня у Львові на території Стрийського парку та в колишньому ангарі трамвайного депо пройде третій театральний фестиваль "Кіт Гаватовича".

Як повідомляють організатори, на фестиваль приїде міжнародна художня група MaxSirArt. Група раніше працювала з проектами в Нью-Йорку, Берліні та Парижі, а зараз приїде, щоб поставити нового "Гамлета" з львівськими акторами.

Також на фестивалі покажуть постановку "Купатися чи не купатися" (адаптація тексту Леся Подерев'янського), спектакль "Що робити в Попасній після шостої вечора", в якому зіграли школярі з Попасної.

Тема цього року - театральний етикет. "Ця тема головно порушує те, про що говорять, але не розбирають на концептуальний ряд. Де закінчується театр і починається щось інше - цирк, спекуляція, щось, давно описане як пропаганда?" - коментує тему програмний директор фестивалю Єва Якубовська.

У Стрийському парку також буде працювати читацький лаунж.

Фестиваль названо на честь Якуба Ґаватовича - театрального діяча XVII століття, який уперше поставив спектакль у публічному просторі на Західній Україні.

Подробиці програми - на сайті фестивалю.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram