ГоловнаКультура

Австрія оголосить Рік української культури

Домовленості досягнули на зустрічі Порошенка й Курца.

Австрія оголосить Рік української культури
Фото: president.gov.ua

Президент України Петро Порошенко і канцлер Австрії Себастьян Курц домовилися, що 2019-й буде оголошено Роком української культури в Австрії.

Про це йдеться в заяві на сайті голови держави.

"Ми домовилися, що 2019-й ми проголосимо Роком української культури в Австрії. Культурна дипломатія є дуже надійним і ефективним інструментом для розвитку відносин між нашими народами, між нашими країнами. Культура - це ключ від серця, точніше - від сердець і України, і Австрії, і це зробить ближчими наші народи", - заявив Порошенко на прес-конференції після зустрічі Порошенка і Курца.

"Ми дуже близькі на людському рівні, і я дуже радий, що ми змогли домовитися про спільний рік культури, який зблизить народи України і Австрії. Обидва народи виграють від цього, це їх збагатить", - заявив і собі австрійський канцлер.

Нагадаємо, що канцлер Австрії Себастьян Курц у вівторок приїхав з офіційним візитом до Києва. За словами глави австрійського уряду, метою його українського візиту є "поглиблення добрих двосторонніх відносин у політиці, в економіці і культурі".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram