ГоловнаКультура

Кобзон помер

Співак активно підтримував "ДНР" і "ЛНР"

Кобзон помер
Фото: gazeta.ru/Максим Змеев

Російський співак Йосип Кобзон помер 30 вересня у віці 80 років.

Про смерть повідомили родичі артиста, пише "Говорит Москва".

У 2005 році у Кобзона виявили рак.

Влітку 2018 року його самопочуття різко погіршилося. У липні в стабільно важкому стані він потрапив у реанімацію однієї з московських лікарень.

Кобзон народився на території України в місті Часів Яр, пізніше жив у Дніпропетровську.

Наприкінці 1950-х він почав виступати на естраді в Москві і згодом став одним з найпопулярніших співаків у СРСР. Кобзона удостоїли звання заслуженого артиста Чечено-Інгушської АРСР (1964), народного артиста Дагестанської АРСР (1974), народного артиста РРФСР (1980), народного артиста СРСР (1987). Був лауреатом Державної премії СРСР (1984).

З 1989 по 1992 рік Йосип Кобзон також був народним депутатом СРСР, у 1997 вперше обраний депутатом Державної думи РФ, був заступником голови Комітету Державної думи третього скликання з культури і туризму. З 2003 по 2007 рік був головою Комітету з культури Держдуми.

У 2014 році підтримав вторгнення Росії на територію України і створення в Донецьку і Луганську маріонеткових окупаційних адміністрацій. У жовтні 2014 року Кобзон незаконно перетнув кордон України і виступив для бойовиків угруповання "ДНР", визнаної в Україні терористичною. Тоді він навіть заспівав дуетом з ватажком угруповання Олександром Захарченком. Після цього йому заборонили в'їзд в Україну.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram