ГоловнаКультура

Помер оперний співак Роман Майборода

Оперний співак помер на 76-му році життя.

Помер оперний співак Роман Майборода

Український співак, народний артист України Роман Майборода помер на 76-му році життя.

Про це повідомляється на сайті Національної опери України.

"З глибоким сумом повідомляємо, що на 76-му році життя пішов у вічність видатний український співак, народний артист України, лауреат Національної премії України ім.Тараса Шевченка, в.о. професора кафедри оперного співу НМАУ ім. П. І. Чайковського Роман Георгійович Майборода", - йдеться у повідомленні.

Причину смерті співака не називають.

В активі артиста понад тридцять партій, які за своїм емоційним напруженням і технічною складністю є вершинами вокально-сценічного мистецтва.

Роман Майборода - син композитора Георгія Майбороди та племінник композитора Платона Майбороди. Народний артист був лауреатом Всесоюзного конкурсу вокалістів імені Глінки у Вільнюсі, Міжнародного конкурсу в Тулузі, а також був володарем гран-прі і золотої медалі Міжнародного конкурсу молодих оперних співаків. Співав в операх Верді в Ризі, Талліні та Варшаві.

Прощання з артистом відбудеться 6 вересня у фойє бельетажу Національної опери з 11:00 до 12:30, відспівування пройде у Володимирському соборі о 13:00.

Раніше у серпні помер актор, режисер-постановник Київського академічного драматичного театру на Подолі Ігор Славинський.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram