ГоловнаСвіт

Хакери створили копії сайтів, що належать американському Сенату, - Microsoft

У новій спробі впливу на майбутні вибори компанія виявила "російський слід".

Хакери створили копії сайтів, що належать американському Сенату, - Microsoft
Фото: itar-tass.com

Компанія Microsoft заявила у вівторок, що зафіксувала спроби Росії вплинути на майбутні вибори, які відбудуться в листопаді, в американський Конгрес. Заяву оприлюднило агентство Associated Press.

Microsoft визначила, що "група хакерів, пов'язана з російським урядом, створила домени, які виявилися підробкою двох американських консервативних організацій - інституту Хадсона і Міжнародного республіканського інституту".

За даними компанії, "ще три неправдиві домени були створені таким чином, щоб створювалося враження про їх приналежність американському Сенату".

Водночас, як відзначає агентство, "Microsoft не дала докладніших описів помилкових доменів".

Президент компанії Бред Сміт заявив журналістам, що "ця активність фокусується головним чином на підриві демократії", хоча поки що ніхто не намагався увійти на помилкові сайти.

"У нас немає сумнівів у тому, хто несе відповідальність", - підкреслив Сміт.

Microsoft заявила, що спроби втручання здійснені "хакерською групою Strontium, яка відома також як Fancy Bear або APT2".

Ця група, як вважає спецпрокурор Роберт Мюллер, який розслідує "російський слід" у президентських виборах 2016 року, "пов'язана з Головним розвідувальним управлінням Росії, відомим, як ГРУ". Вона ж здійснювала хакерські атаки в 2016 році на Національний комітет Демократичної партії і передвиборну кампанію кандидата в президенти від партії Гілларі Клінтон.

Нагадаємо, 4 липня комітет з розвідки Сенату Сполучених Штатів погодився з висновками американських спецслужб про втручання Росії в президентські вибори в США. Раніше американські спецслужби дійшли висновку, що Росія втручалася в президентські вибори США в 2016 році.

Згідно з доповіддю ЦРУ, частина якої була опублікована в травні, російські хакери перед американськими президентськими виборами 2016 року здійснювали кібератаки на сервери Демократичної партії, а також під час виборчої кампанії за дорученням Москви поширювали пропаганду в соцмережах з метою вплинути на її результати на користь Дональда Трампа.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram