ГоловнаСвіт

Бізнес-партнер Манафорта зізнався, що вони порушували закон

Рік Гейтс допомагав Манафорту ухилятися від сплати податків.

Бізнес-партнер Манафорта зізнався, що вони порушували закон
​Рик Гейтс
Фото: EPA/UPG

У понеділок, 6 серпня, на судовому процесі у справі Пола Манафорта виступив його давній бізнес-партнер Рік Гейтс. Він розповів, що допомагав Манафорту подавати неправдиві податкові декларації і приховувати рахунки в іноземних банках.

Про це повідомляє Reuters.

Гейтс, який співпрацює з обвинуваченням з лютого 2018 року і є його ключовим свідком, заявив, що Манафорт доручав йому повідомляти про закордонні доходи як про позики з метою зменшити суму, що підпадає під оподаткування. Він заявив, що Манафорт мав цілу низку офшорних компаній, на які він отримував дохід за політичні консультації. Контроль над цими компаніями також мав Костянтин Килимник, ще один обвинувачений у справі Манафорта.

Рік Гейтс так само, як і Манафорт, свого часу займав високу посаду в передвиборному штабі Дональда Трампа.

На початку року він визнав свою провину за двома пунктами звинувачення.

Судовий процес над Манафортом в Александрії, штат Вірджинія, став першою справою в рамках розслідування спеціального прокурора Роберта Мюллера, яка дійшла до журі присяжних. Однак у справі ніяк не згадуються ні Трамп, ні можлива співпраця передвиборного штабу з Кремлем, що є центральним аспектом розслідування спецпрокурора.

Восени минулого року Манафорта і Гейтса офіційно звинуватили у відмиванні грошей і несплаті податків за роботу з лобіювання, зокрема, інтересів Партії регіонів екс-президента України Віктора Януковича.

Нагадаємо, що раніше бухгалтер Манафорта Синтія Лапорта зізналася в суді, що допомагала йому підписувати заднім числом документи і фальсифікувати фінансові записи, щоб зменшити податковий тягар і допомогти претендувати на кредити.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram