ГоловнаСвіт

Бухгалтер Манафорта зізналася у підробленні документів

Вона ставила підписи заднім числом.

Бухгалтер Манафорта зізналася у підробленні документів
Фото: EPA/UPG

Бухгалтер голови передвиборної кампанії президента США Дональда Трампа та екс-радника Віктора Януковича Пола Манафорта зізналася в суді, що вона допомогла підписувати заднім числом документи і фальсифікувати фінансові записи, щоб зменшити податковий тягар і допомогти претендувати на кредити.

Про це повідомляє інформагентство Reuters у суботу, 4 серпня.

Лапорта пояснила, що вона погодилася з бухгалтерськими маневрами, запропонованими Манафортом і його давнім діловим партнером Ріком Гейтсом, тому що вона не хотіла створювати проблеми для своєї фірми і боялася втратити свого найкращого клієнта.

За інформацією агентства AP, мова йде про приховування доходу з іноземних джерел на суму 900 тисяч доларів.

Нагадаємо, що згідно з документами, оприлюдненими напередодні судового засідання, за 5 років роботи в Україні Манафорт офіційно заробив $14 млн. Сторона звинувачення заявляє, що Манафорт отримав 60 млн доларів. Прокуратура планує довести, що Манафорт не сплатив податки зі значної частини свого прибутку в Україні.

За кілька днів до судового засідання між юристами Манафорта і командою прокурора Мюллера розгорілася суперечка про доцільність долучення до матеріалів справи 474 сторінок, які докладно ілюструють роботу Манафорта і його колег в Україні

Юристи Манафорта стверджують, що це - "нерелевантні, зайві докази, які будуть упереджувати присяжних і на вивчення яких піде багато часу". Прокуратура, своєю чергою, зазначає, що матеріали, оприлюднені наприкінці минулого тижня, "демонструють обсяг роботи, яку виконував Манафорт".

Нагадаємо, 31 липня розпочався перший етап судових слухань, який триватиме приблизно три тижні. Всього в оприлюдненому звинуваченні проти Манафорта і його ділового партнера Ріка Гейтса - 32 епізоди, що описують фінансові зловживання та махінації.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram