ГоловнаСвіт

Президент Грузії заявив про марність "сюсюкання" з Росією для її заспокоєння

"Апетит агресора тільки збільшується слідом за захопленням і агресією".

Президент Грузії заявив про марність "сюсюкання" з Росією для її заспокоєння
Георгий Маргвелашвили
Фото: http://www.mediaport.ua

Президент Грузії Георгій Маргвелашвілі упевнений в безглуздості політики умиротворення у випадку з Росією.

Про це він заявив під час круглого столу "Заради миру і безпеки - 10 років після російсько-грузинської війни 2008 року", повідомляє "Грузія Online".

"Навіть з найбільш прагматичним досвідом ми можемо бачити, що сюсюкання з Росією не принесло нічого доброго для тих країн, які намагалися її заспокоїти. А також тим, хто намагався досягти відчуття, що це може закінчитися одним або двома шматками. Апетит агресора тільки збільшується слідом за захопленням і агресією", - заявив Маргвелашвілі.

Відповідаючи на питання, що Грузія робила протягом минулих 10 років і яка стратегія країни, він сказав: "Грузія точно знає плани Росії, що почалися з першого дня незалежності - це зупинити Грузію будь-яким механізмом, який створить труднощі для країни".

"Наша відповідь на цю позицію Росії така - ми не зупинимося ні з точки зору розвитку країни, ні подальшого розвитку демократії, ні інтеграції в Євросоюз і ні інтеграції в НАТО. Всі стратегічні плани, які поставило суспільство, намічені головними пунктами політичного порядку денного, і виконання цих планів є гарантом того, що територіальна цілісність і суверенітет Грузії будуть відновлені мирно", - наголосив Маргвелашвілі.

"Друга важлива деталь в тому, що Грузія ніколи не розглядає відновлення територіальної цілісності і суверенітету силовими методами", - додав він.

Нагадаємо, 8 серпня 2008 року російські війська вторглися на територію Грузії після спроби Тбілісі відновити конституційний лад в Південній Осетії. У військових діях проти Грузії, крім збройних формувань сепаратистів, підтримуваних Кремлем, брали участь і регулярні частини російської армії. 26 серпня Кремль визнав "незалежність" Абхазії і Південної Осетії, відповідний указ видав тодішній президент Дмитро Медведєв.

Російські війська перебувають на території цих грузинських регіонів досі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram