ГоловнаСвіт

Бразилія на кілька годин закривала кордон з Венесуелою

Верховний суд країни скасував рішення суду першої інстанції.

Бразилія на кілька годин закривала кордон з Венесуелою
Фото: news.com.au

Верховний суд Бразилії скасував рішення про закриття кордону з Венесуелою, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Неправомірно йти простим шляхом "закриття дверей" через проблеми, пов'язані з розміщенням біженців", - оголосила рішення суддя Роза Вебер.

За інформацією ЗМІ, проти закриття кордону без проведення переговорів на цю тему висловився також президент Бразилії Мішел Темер.

Рішення про закриття кордону для громадян Венесуели напередодні прийняв суддя Хелдер Баррето, не обмежуючи при цьому пересування бразильців чи громадян інших країн. У штаті Рорайма заявляють, що щодня кордон перетинає близько 800 венесуельців, які втікають у пошуках кращих економічних умов протягом останніх трьох років. Влада штату повідомила, що високий рівень міграції спричинив різке збільшення рівня злочинності. Протягом декількох місяців вона закликала закрити кордон.

Центральна влада Бразилії виступала проти будь-якого закриття кордону. Вона заявила, що звичайні венесуельці потерпають від наслідків гуманітарної кризи і що Бразилія повинна допомагати їм.

Нагадаємо, раніше Бразилія ввела обмеження для в'їзду венесуельців до тих пір, поки їхніх уже прибулих співвітчизників не перемістять із прикордонних районів в інші місця.

Вибори у Венесуелі, на яких переміг чинний глава держави Ніколас Мадуро, за заявами спостерігачів зі США, пройшли з великою кількістю порушень. Проте Мадуро заступив на посаду. У неділю, 5 серпня, влада повідомила про замах на голову венесуельської держави.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram