ГоловнаСвіт

Влада Венесуели заявила про замах на президента Мадуро за допомогою дронів

За іншою версією, в сусідньому будинку вибухнув балон з газом.

Влада Венесуели заявила про замах на президента Мадуро за допомогою дронів
скриншот из видео

У міністерстві зв'язку Венесуели повідомили про замах на президента Ніколаса Мадуро, який здійснили за допомогою декількох дронів, навантажених вибухівкою. Мадуро не постраждав, поранення отримали семеро солдатів Національної гвардії. Про це пише російська служба Бі-Бі-Сі.

Пряма трансляція виступу венесуельського лідера під час військового параду була перервана в суботу, 4 серпня. Коли Мадуро говорив про стан венесуельської економіки, звук несподівано пропав. Усі, хто стояв на сцені, різко подивилися вгору. Після цього камера показала кілька десятків солдатів, які бігли, і трансляція перервалася. Безпілотних літальних апаратів під час трансляції видно не було.

Місцеве видання El Nacional повідомило про звуки вибухів з посиланням на очевидців. Про вибух також повідомило агентство Франс прес.

Інцидент стався, коли Мадуро виступав під час параду з нагоди 81-ї річниці національної армії.

Згідно із заявою міністра зв'язку Хорхе Родрігеса, два дрони з вибухівкою спрацювали неподалік від місця, де стояв президент.

На фотографіях у соціальних мережах видно, як охорона Мадуро закривала його куленепробивними щитами після нападу.

Фото: China Xinhua NewsTwitter

Фото: China Xinhua NewsTwitter

Незабаром після замаху Ніколас Мадуро виступив зі зверненням і заявив: "Літальний апарат вибухнув біля мене, великий вибух. Через кілька секунд був другий вибух".

Мадуро звинуватив у нападі керівництво сусідньої Колумбії, не надавши ніяких доказів. Богота причетність до замаху заперечує.

За словами президента, декількох підозрюваних у причетності до замаху вже затримали.

"Дрон летів до мене, проте там був щит любові. Я впевнений, що проживу ще багато років", - цитує Reuters слова Мадуро.

За іншою версією, як передає Associated Press з посиланням на пожежників, під час промови Мадуро в сусідньому багатоповерховому будинку вибухнув балон з газом. 

Фото: EPAUPG

Фото: EPAUPG

Також агентство пише, що Мадуро, швидше за все, скористається ситуацією, щоб позбутися нелояльних чиновників і ще більше послабити свободу в країні.

Мадуро зайняв пост президента в 2013 році після Уго Чавеса. Відтоді його адміністрація не раз стикалася зі звинуваченнями в порушенні прав людини і спробах підірвати демократичні засади. Опоненти Мадуро вважають його безжальним диктатором, який переслідує своїх політичних суперників.

У травні 2018 року Мадуро переобрали на пост голови держави. Голосування пройшло на тлі бойкоту з боку опозиції і повідомлень про масові порушення, сотні тисяч людей вийшли на акції протесту. Загалом Мадуро отримав понад 5,8 мільйона голосів (близько 68%). Деякі країни заявили, що не визнають результатів виборів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram