ГоловнаСвіт

Країни Латинської Америки не визнали результати виборів у Венесуелі

14 країн закликали припинити видачу нових кредитів Венесуелі.

Країни Латинської Америки не визнали результати виборів у Венесуелі
Фото: EPA/UPG

14 латиноамериканських країн відмовилися визнати результат президентських виборів у Венесуелі, переможцем яких став Ніколас Мадуро.

Про це повідомляє Associated Press.

Зокрема, Аргентина, Бразилія, Мексика і Колумбія пообіцяли знизити рівень дипломатичного представництва в Каракасі. Вони також закликали міжнародні та регіональні організації призупинити видачу нових кредитів Венесуелі.

США і низка інших держав ще до початку голосування заявили, що не визнають результати виборов. Нагадаємо, 21 травня президентом Венесуели було переобрано Ніколаса Мадуро. Голосування пройшло на тлі бойкоту з боку опозиції і повідомлень про масові порушення.

Уперше Мадуро зайняв пост президента Венесуели після смерті Уго Чавеса у 2013 році. Уже тоді країна відчувала економічні труднощі, які тільки посилилися після падіння цін на нафту в 2014 році. У Венесуелі проходили багатотисячні антиурядові маніфестації, що супроводжувалися заворушеннями та сутичками з силами правопорядку.

На виборах до парламенту 2015 року перемогу здобули опозиційні сили - противники Мадуро. Однак, незважаючи на всі спроби оголосити президентові імпічмент, домогтися зміни влади та курсу, Мадуро утримався при владі - багато в чому завдяки підтримці Верховного суду.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram