ГоловнаСвіт

Мадуро відсторонив опозицію від президентських виборів

Президентські вибори у Венесуелі повинні відбутися в другій половині 2018 року.

Мадуро відсторонив опозицію від президентських виборів
Николас Мадуро
Фото: EPA/UPG

Президент Венесуели Ніколас Мадуро заявив, що декілька головних опозиційних партій у країні не зможуть брати участі в президентських виборах у 2018 році.

Про це повідомляє телеканал CNN

Виступаючи перед своїми прихильниками і журналістами в неділю, 10 грудня, в день муніципальних виборів, Мадуро заявив, що ті партії, які не брали участі в цих виборах або закликали до їх бойкоту, не зможуть висунути своїх кандидатів у президенти. "Інші партії - Voluntad Popular і Primero Justicia - зникли з політичної карти Венесуели і повністю зникають сьогодні, - сказав президент. - Партії, які не брали участі сьогодні і закликали виборців бойкотувати вибори, більше не можуть брати участь (у виборах)".

Президентські вибори у Венесуелі повинні відбутися в другій половині 2018 року, хоча їх точна дата ще не визначена. Деякі опозиційні партії не висунули своїх кандидатів на минулих губернаторських виборах, які відбулися в жовтні, зазначивши, що голосування пройшло з порушеннями. Перемогу тоді здобули в основному прихильники Мадуро. Декілька опозиційних рухів раніше заявили, що не братимуть участі в інших кампаніях, поки не зміняться члени Центральної виборчої комісії країни.

За словами Мадуро, нові критерії допуску до виборів розробила Національна конституційна асамблея - створена за його ініціативою структура, що володіє масштабними повноваженнями. Вибори членів цієї асамблеї пройшли в липні.

8 серпня Конституційна асамблея, яку не визнали в світі, своїм указом визнала себе головним органом влади в країні. Того ж дня депутати Національної асамблеї, яку контролює опозиція, ухвалили закон про визнання недійсним скликання Конституційної асамблеї.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram