ГоловнаСвіт

Президент Венесуели їде в Москву "для зміцнення дружби між братніми країнами"

Мадуро анонсував "важливу робочу зустріч" з Путіним.

Президент Венесуели їде в Москву "для зміцнення дружби між братніми країнами"
Николас Мадуро едет в Москву на встречу с Путиным
Фото: EPA/UPG

Президент Венесуели Ніколас Мадуро їде в Росію "для зміцнення і розширення дипломатичних відносин і дружби між братніми країнами".

Про це він повідомив у своєму відеозверненні в мікроблозі Twitter.

"Ми на шляху до Росії для зміцнення і розширення наших дипломатичних і дружніх відносин", - написав Мадуро.

Президент Венесуели розповів, що в нього запланована "важлива робоча зустріч" з президентом РФ Володимиром Путіним, на якій обговорюватимуть актуальні для обох країн стратегічні питання.

Нагадаємо, вперше Мадуро став президентом Венесуели після смерті Уго Чавеса в 2013 році. Уже тоді країна відчувала економічні труднощі, які тільки посилилися після падіння цін на нафту в 2014 році. У Венесуелі проходили багатотисячні антиурядові маніфестації, що супроводжувалися заворушеннями і сутичками з силами правопорядку.

На виборах до парламенту 2015 року перемогу здобули опозиційні сили - противники Мадуро. Однак, незважаючи на всі спроби оголосити президенту імпічмент, домогтися зміни влади та курсу, Мадуро утримався при владі - багато в чому завдяки підтримці Верховного суду.

У травні 2018 року Мадуро переобрали президентом країни на тлі бойкоту з боку опозиції і повідомлень про масові порушення. 14 латиноамериканських країн відмовилися визнати результати виборів.

У серпні минулого року Мадуро закликав Росію і Ватикан "допомогти відбити військову загрозу з боку США" і заявив, що незабаром поїде в Москву, щоб зустрітися з Путіним. Напередодні син Мадуро пригрозив "захопити Білий дім".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram