ГоловнаСвіт

США відновили видачу віз у російських регіонах

У дипмісії США в РФ відзначають, що хочуть, аби росіяни мали можливість подорожувати в США, навчатися в американських вишах і вести бізнес з представниками країни.

США відновили видачу віз у російських регіонах

Консульства США у Владивостоку, Єкатеринбурзі та Санкт-Петербурзі 11 грудня відновлюють в обмеженому обсязі проведення співбесід для шукачів неімміграційних віз.

Про це повідомляють на сайті посольства США в Росії

У дипмісії відзначають, що хочуть, аби росіяни мали можливість подорожувати в США, навчатися в американських вишах і вести бізнес із представниками країни. "Однак ми не зможемо відновити видачу віз в тому обсязі, який підтримували до необґрунтованого рішення уряду Російської Федерації суттєво скоротити чисельність персоналу посольства США і трьох наших консульств", - ідеться в повідомленні.

У посольстві зазначають, що працюють "зі значно скороченим кадровим складом, що неминуче призводить до скороченого обсягу візових послуг". У повідомленні дипмісії відзначають, що "раді відновити" процес видачі неімміграційних віз у консульствах, але "його обмежений характер, як і раніше, є сумним наслідком рішення уряду РФ обмежити штат дипмісії США".

Ускладнення з видачею американських віз почалися після дипломатичного конфлікту між Росією і США. 28 липня російська влада зажадала скоротити число дипломатів із США до 455 осіб. У відповідь Держдеп призупинив оформлення документів у Росії, а також зажадав закрити російське генконсульство в Сан-Франциско і торгові представництва у Вашингтоні і Нью-Йорку.

Нагадаємо, минулого тижня МЗС РФ звинуватило США в провокації громадського незадоволеня в Росії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram