ГоловнаСвіт

Адміністрація Трампа має намір ускладнити отримання громадянства США для легальних іммігрантів

Раніше Трамп заявив про намір скасувати лотерею з видачі Green Card.

Адміністрація Трампа має намір ускладнити отримання громадянства США для легальних іммігрантів
Фото: EPA/UPG

Адміністрація президента США Дональда Трампа в найближчі тижні винесе пропозицію, що ускладнить для легальних іммігрантів отримання громадянства США і "зеленої карти".

Як повідомили телеканалу NBC News чотири поінформовані джерела, зміни можуть торкнутися тих, хто будь-коли використовував низку популярних програм соціального забезпечення, в тому числі Obamacare.

Цей крок, який не вимагає схвалення Конгресу, є частиною рекомендації старшого радника Білого дому Стівена Міллера про обмеження кількості мігрантів, які отримують правовий статус у США щорічно.

Деталі пропозиції все ще готують, але на підставі одного з проектів, доступ до якого отримав NBC News, іммігранти (або члени їх сімей), які живуть на законних підставах у США і які будь-коли користувалися медичною страховкою Obamacare, дитячою медичною страховкою, талонами на харчування або отримували іншу допомогу від держави, можуть не отримати правовий статус у США.

Версія плану надіслана адміністративно-бюджетному управлінню Білого дому, повідомляють джерела. Це останній крок перед публікацією правил у федеральному реєстрі.

Про те, що Білий дім розглядає такий план, Reuters уперше повідомив у лютому.

Раніше президент США Дональд Трамп заявив про намір скасувати лотерею з видачі Green Card.

З моменту приходу до влади Трамп підписав два міграційні укази, що забороняють в'їзд у США громадянам декількох переважно мусульманських країн і біженцям. Обидва вони були заблоковані судом.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram