ГоловнаСвіт

Інспекторів не допускають на місце хіматаки у Сирії

Москва пояснила недопуск експертів у Думу побоюваннями про їхню безпеку.

Інспекторів не допускають на місце хіматаки у Сирії
Фото: EPA/UPG

Інспекторів міжнародної Організації із заборони хімічної зброї (ОЗХЗ) не допускають у сирійське місто Дума - на місце імовірного використання військами президента Сирії Башара Асада хімічної зброї.

Про це було сказано на засіданні виконавчого комітету ОЗХЗ, яке проходить в Гаазі, передає Радіо Свобода.

Місто Дума зараз перебуває під контролем сирійських і російських військових.

Британські і американські представники в ОЗХЗ звинуватили Росію у перешкоджанні роботі місії. Як повідомив представник Швеції, Дамаск і Москва пояснили недопуск експертів у Думу побоюваннями щодо їхньої безпеки.

Заступник міністра закордонних справ Росії Сергій Рябков заявив, що потраплянню місії ОЗХЗ в Думу перешкоджає те, що у неї немає дозволу від відомства ООН, яке відповідає за безпеку. Російські ЗМІ в понеділок повідомили, що в одному з районів Думи йде бій.

Група експертів прибула в Сирію вже минулого тижня. Після ударів США, Британії і Франції по цілях у Сирії ОЗХЗ підтвердила, що експерти продовжать свою місію.

Раніше сьогодні постійний представник Росії в Організації із заборони хімічної зброї (ОЗХЗ) Олександр Шульгін заявив, що Москва звинуватила британські спецслужби в організації хімічної атаки у сирійській Думі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram