ГоловнаСвіт

Viber заявив про проблеми зі дзвінками через сервери Amazon

Користувачі нарікають на неможливість отримати і відправити повідомлення, а також зателефонувати всередині месенджера.

Viber заявив про проблеми зі дзвінками через сервери Amazon
Фото: wikimedia.org

Користувачі месенджера Viber у Росії заявили про проблеми зі дзвінками і з SMS-повідомленнями ввечері 16 квітня. Компанія пов'язує цю ситуацію з проблемами зв'язку на серверах Amazon.

"Деякі користувачі в Росії мають проблеми, здійснюючи дзвінки на Vibes. Як видається, ці проблеми виникають через проблеми з підключенням до веб-служб Amazon у Росії. Наша команда працює цілодобово, щоб відновити доступ до користувачів", - повідомила компанія у твіттері.

Збої в роботі месенджера почалися о 19:00 за Москвою, пише Downdetector. Користувачі повідомили про збій мережі, неможливість отримати і відправити повідомлення, а також зателефонувати всередині месенджера.

Раніше повідомляли, що Роскомнагляд через Telegram заблокував майже 2 мільйони IP-адрес, у тому числі майже 800 тисяч IP-адрес, що належать компанії Amazon.

Таганський суд Москви в п'ятницю 13 квітня ухвалив заблокувати месенджер на території Росії. Судовий розгляд з приводу надання ключів шифрування ФСБ почався 6 квітня і ще не закінчився. Роскомнагляд ініціював досудове блокування ресурсу. Це рішення було ухвалено за два дні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram