ГоловнаСвіт

Роскомнагляд заблокував майже 2 мільйони IP-адрес через Telegram

Глава Роскомнагляду підтвердив блокування IP-адрес Amazon.

Роскомнагляд заблокував майже 2 мільйони IP-адрес через Telegram
Фото: EPA/UPG

Роскомнагляд заблокував майже 800 тисяч IP-адрес, які належать компанії Amazon, а також 1 048 574 IP-адрес Google. Про це повідомляє у своєму телеграм-каналі IT-консультант Владислав Здольніков, пише Новая газета.

Він додав, що багато ресурсів можуть перестати бути доступними, тому що "точно використовують якісь із цих адрес".

Глава Роскомнагляду підтвердив блокування IP-адрес Amazon через Telegram.

"У нас у вивантаження надійшла підмережа Amazon, на яку перейшов Telegram. Річ у тому, що третій пункт рішення суду наказує Роскомнагляду та іншим юридичним особам не створювати умови для технічного доступу до заблокованого месенджера. Ми виконуємо рішення суду", - сказав він.

Таганський суд Москви в п'ятницю 13 квітня ухвалив заблокувати месенджер на території Росії. Судовий розгляд щодо надання ключів шифрування ФСБ почався 6 квітня і ще не закінчений. Роскомнагляд ініціював досудове блокування ресурсу.

Це рішення було винесено за два дні. Захист Telegram заявив, що збирається оскаржити його у Мосміськсуді.

Засновник месенджера Павло Дуров так прокоментував рішення суду: "Конфіденційність не продається, а права людини не повинні бути поставлені під загрозу через страх або жадібність". "У Telegram ми можемо собі дозволити не піклуватися про виручку і продаж реклами", - написав він. Він додав, що месенджер буде використовувати вбудовані методи обходу блокувань, які не потребують жодних дій від користувачів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram