ГоловнаТехнології

У Росії почали блокувати Telegram

Кремль вирішив перейти на ICQ.

У Росії почали блокувати Telegram
Логотип мессенджера Telegram
Фото: Wikipedia

Російський регулятор сфери масових комунікацій розпочав блокування месенджера Telegram.

Роскомнагляд направив операторам зв'язку інформацію про обмеження доступу до telegram.org. "Інформація про ці інтернет-ресурси (сайти "Телеграму") в понеділок, 16 квітня, спрямована операторам зв'язку з метою обмеження доступу", - йдеться в повідомленні відомства, опублікованому на сайті.

Голова Роскомнагляду Олександр Жаров заявив, що відомство також вимагатиме від Apple і Google видалити додаток Telegram зі своїх магазинів.

Напередодні блокування багато користувачів уже скористалися засобами оминути його, як VPN-сервіси, зазначає Бі-бі-сі.

Як заявив Жаров, відомство буде вживати заходів до різних інструментів для обходу блокування месенджера "Телеграм" "відповідно до російського законодавства". Яких саме заходів - чиновник не пояснив.

У прес-службі Кремля повідомили, що запрошення на конференц-кол із прес-секретарем російського президента Дмитром Пєсковим через блокування месенджера Telegram будуть розсилати через ICQ.

Таганський суд Москви в п'ятницю, 13 квітня, ухвалив заблокувати месенджер на території Росії. Судовий розгляд з приводу надання ключів шифрування ФСБ почався 6 квітня і ще не закінчився. Роскомнагляд ініціював досудове блокування ресурсу.

Це рішення було винесено за два дні. Захист Telegram заявив, що збирається оскаржити його в Мосміськсуді.

Засновник месенджера Павло Дуров так прокоментував рішення суду: "Конфіденційність не продається, а права людини не слід ставити під загрозу через страх чи жадібність". "У Telegram ми можемо собі дозволити не переживати про виручку і продажі реклами", - написав він. Він додав, що месенджер буде використовувати вбудовані методи обходу блокувань, які не потребуватимуть жодних дій від користувачів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram