ГоловнаСвіт

Дуров заявив про внутрішні можливості обійти блокування Telegram

"Конфіденційність не продається, а права людини не повинні бути поставлені під загрозу через страх або жадібність".

Дуров заявив про внутрішні можливості обійти блокування Telegram
Логотип мессенджера Telegram
Фото: Wikipedia

Творець і власник Telegram Павел Дуров заявив, що месенджер буде "використовувати вбудовані методи обходу блокувань, які не вимагають дій користувачів", повідомляє Немецкая волна.

Разом з тим "100-відсоткова доступність сервісу без VPN не гарантована", написав він у п'ятницю, 13 квітня, на своїй сторінці в мережі "В Контакте".

Одночасно він вказав, що в перші години блокування VPN/Proxy-сервіси можуть бути перевантажені і повільно працювати. "Telegram збереже можливість централізовано розсилати повідомлення всім російським користувачам, інформуючи про розвиток ситуації", - додав він.

Дуров також закликав користувачів "не видаляти і не встановлювати заново Telegram при виникненні проблем зі зв'язком", а також "намагатися своєчасно завантажувати оновлення Telegram в AppStore або Google Play".

Коментуючи рішення суду, Дуров заявив про те, що "конфіденційність не продається, а права людини не повинні бути поставлені під загрозу через страх або жадібність".

Як повідомлялося, Таганський районний суд Москви ухвалив обмежити доступ до інтернет-месенджер Telegram на території Росії. Рішення діятиме до передачі ключів шифрування Федеральній службі безпеки.

Претензії російської влади до Telegram полягають в тому, що компанія не надала ФСБ ключі для розшифрування даних, які б дозволили спецслужбі отримати доступ до листування користувачів.

Керівництво Telegram наполягає, що вимога ФСБ технічно нездійсненна. Представники месенджера не прийшли в суд, оскільки голова компанії Павло Дуров заборонив своїм юристам "легітимізувати відвертий фарс своєю присутністю".

Telegram - багатоплатформовий месенджер, створений колишнім власником "ВКонтакте" Павлом Дуровим. Кількість щомісячних активних користувачів сервісу на березень 2018 року становить 200 млн осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram