ГоловнаТехнології

Facebook оновив налаштування приватності

Соцмережа дозволить користувачам контролювати дані, які про них збирають.

Facebook оновив налаштування приватності
Фото: nytimes.com

Соцмережа Facebook вирішила полегшити своїм користувачам контроль над налаштуваннями приватності та посилити захист своїх особистих даних.

Про це Facebook оголосив у середу, пише The New York Times.

Нова система, яку буде розгорнуто впродовж найближчих тижнів, дозволить людям змінювати свої налаштування приватності з одного місця, а не в 20 окремих розділах.

З нової сторінки користувачі зможуть контролювати особисту інформацію, яку соціальна мережа зберігає про них, наприклад, про їхні політичні уподобання чи інтереси, а також завантажувати і переглядати файл даних, зібраних Facebook про них. Facebook також покаже, які програми користувачі використовують і які дозволи ці додатки мають на збір інформації. Крім того, користувачі зможуть редагувати дані, які отримують про них рекламодавці, - наприклад, вони зможуть вказати, що більше не хочуть бути ідентифікованими як любителі кішок.

Facebook також планує показати інформацію, яку збирають додатки, що підключаються до соцмережі. Низка, здавалося б, невинних додатків, які дозволяють користувачам грати в ігри зі своїми друзями або обмінюватися фотографіями, паралельно можуть моніторити їхні пости і контакти. На новій централізованій сторінці користувачам покажуть, які саме дані кожен додаток збирає про них, і нададуть можливість видаляти програми.

Нагадаємо, Facebook виявився в центрі великого скандалу після того, як стало відомо про використання британською фірмою Cambridge Analytica особистих даних 50 млн користувачів соцмережі.

Cambridge Analytica через спеціальний додаток збирала дані користувачів для складання психологічних портретів американських виборців. Імовірно, компанія пов'язана з передвиборною президентською гонкою 2016 року і штабом переможця виборів Дональда Трампа.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram