ГоловнаСуспільствоЖиття

Суд зобов'язав жінку видалити з Instagram образливий пост про свого чоловіка

Також суд зобов'язав жінку опублікувати новий пост зі спростуванням.

Суд зобов'язав жінку видалити з Instagram образливий пост про свого чоловіка
Фото: Moscow-Live.ru

Жовківський районний суд Львівської області зобов'язав 20-річну місцеву жительку видалити з Instagram образливе повідомлення про її чоловіка і виплатити йому символічну компенсацію.

Про це повідомляє Zaxid.net з посиланням на рішення суду від 23 березня.

Також суд зобов'язав жінку опублікувати новий пост зі спростуванням, який повинен залишатися доступним протягом шести діб.

У рішенні суду зазначено, що чоловік з дружиною живуть окремо і постійно конфліктують. У них є спільна дочка, яка проживає з матір'ю, і щоразу, коли чоловік приходить провідати дочку, між подружжям виникає сварка.

Як з'ясувалося, у грудні минулого року чоловік зі своєю матір'ю прийшли провідати дитину. Між подружжям знову виник скандал, оскільки дружина не пустила гостей у помешкання, викинула їхні подарунки і спустила на них собаку.

"Після цього конфлікту вона в соціальній мережі розповсюдила образливу інформацію, виклавши текст із заголовком «Суперісторія від горе-батька». А після тексту зробила анонімне опитування. Свої коментарі про сімейні стосунки подружжя внесли близько 126 інших користувачів соціальної мережі", - цитують слова батька дитини в рішенні суду.

Чоловік разом зі своєю матір'ю вирішив подати на 20-річну жінку до суду, вимагаючи спростування і виплати 80 тис. гривень морального збитку. Під час судового засідання обвинувачена визнала свою провину і заявила, що шкодує. Вона також розповіла, що вже спростувала поширену інформацію, оскільки "усвідомила, що вчинила неправильно".

З огляду на це, суд частково задовольнив позов, зобов'язавши жінку видалити з Instagram пост, який обурив її чоловіка, і ще раз спростувати цю інформацію.

Оскільки жінка ніде не працює й отримує тільки щомісячну допомогу на дитину, суд відмовив у задоволенні позову про відшкодування 80 тис. гривень. Її зобов'язали лише виплатити чоловікові і його матері символічну компенсацію в розмірі 1 гривні.

Нагадаємо, раніше суд засудив львів'янина до 120 годин громадських робіт за несплату аліментів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram