ГоловнаСуспільствоЖиття

Нацполіція анонсувала набір пілотів для вертолітного підрозділу

У 2020 році НПУ планує отримати 10 вертольотів моделі Н145.

Нацполіція анонсувала набір пілотів для вертолітного підрозділу

Національна поліція починає набір і подальше навчання пілотів вертольотів, які будуть здійснювати підтримку наземних груп під час проведення спецоперацій, а також сприятимуть у виявленні різних видів злочинів.

Про це заявив голова Нацполіції Сергій Князєв протягом зустрічі з командувачами авіації ЗСУ, Нацгвардії і МНС, повідомляють на сайті Нацполіції.

За його словами, протягом 2020 року Нацполіція планує отримати 10 вертольотів моделі Н145. Саме такі моделі використовують поліцейські Чехії.

Надалі підготовлені пілоти-поліцейські стануть інструкторами для навчання новоприбулих колег. Екіпажі цього підрозділу працюватимуть по всій країні.

"Навантаження буде великим. Тому на заході, сході і півночі країни будуть дислокуватися по два екіпажі. На столицю припадає найбільша кількість трас, тому в Києві повинен бути постійно один-два екіпажі", - зазначив Князєв.

Він також підкреслив, що пошук і підготовка особового складу екіпажів підрозділу повітряної підтримки - тривалий процес. Для цього будуть залучені фахівці силових відомств, до складу яких входять авіаційні підрозділи, і спеціалізовані навчальні заклади.

Нагадаємо, раніше Україна домовилася з Францією про закупівлю 55 вертольотів Airbus Helicopters для МВС.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram