ГоловнаПолітика

МВС пояснило закупівлю вертольотів необхідністю оновлення авіапарку

Це один з найбільших спільних проектів України та Франції.

Міністерство внутрішніх справ пояснило закупівлю французьких вертольотів необхідністю оновлення авіапарку. Про це йдеться в сюжеті "Еспресо.ТВ".

Вертольоти органів внутрішніх справ зараз використовуються для перевезення хворих і поранених, гасіння пожеж, пошуково-рятувальних операцій, спостереження за кордоном. У 2017 році саме вертольоти МВС використовувалися під час спецоперації із затримання підозрюваних у справі про "податкові майданчики".

"Усі підрозділи МВС потребують оновлення авіапарку, тому цього року в Україні з'явиться вертолітний служба реагування. Це спільний проект України та Франції", - йдеться в сюжеті.

"У нас у кожній області в доступності до кожного населеного пункту буде функціонувати вертолітна група, яка може вирішити будь-яку проблемну ситуацію. Чи то санавіація, якийсь екстрений медичний випадок або нещасний випадок, чи ситуації в горах, чи ситуації кримінального характеру", - заявив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

Заява про співпрацю з французькими партнерами була підписана 23 березня.

"Франція рішуче налаштована на те, щоб продовжувати свою роботу з підтримки України, на відновлення її територіальної цілісності. Є цілий ряд інших проектів і галузей, де наша співпраця може розвиватися", - заявив тоді міністр закордонних справ Франції Жан-Ів Ле Дріан.

У рамках програми співпраці з Францією вертолітний парк МВС повинні поповнити 55 нових гелікоптерів Airbus. Перші з них надійдуть у країну вже цього року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram