ГоловнаСвіт

Поліція Словаччини затримала 7 підозрюваних у вбивстві журналіста

Серед них є люди з прізвищами та ініціалами, що збігаються з іменами італійських бізнесменів, які фігурують в останньому розслідуванні Куцяка.

Поліція Словаччини затримала 7 підозрюваних у вбивстві журналіста
Ян Куцяк
Фото: Aktuality.sk

У поліції Словаччини 1 березня заявили про затримання семи осіб у справі про розслідування вбивства журналіста Яна Куцяка. Всіх підозрюваних затримали під час рейдів у семи різних місцях на сході країни, передає Радіо Свобода.

За даними поліції, серед затриманих у справі є люди з прізвищами та ініціалами, деякі з яких збігаються з іменами італійських бізнесменів, що фігурували в останньому розслідуванні Куцяка. Серед таких імен вказується Antonino V.

Згідно з реєстром бізнесменів Словаччини, італійський підприємець Антоніно Вадала деякий час був співвласником фірми разом з помічницею прем'єр-міністра Роберта Фіцо Марією Тросковою. Троскова і секретар Ради нацбезпеки країни, який також згадувався в розслідуванні Куцяка, подали у відставку 28 лютого на тлі очікування результатів розслідування вбивства журналіста. Обидва заперечують будь-які правопорушення.

Журналіст-розслідувач Ян Куцяк був убитий разом зі своєю дівчиною Монікою Кусніровою у власному будинку в селищі Велька Мача під містом Трнава. Правоохоронці припускають, що вбивство сталося в період з 22 по 25 лютого. Прем'єр-міністр Словаччини Роберт Фіцо заявив, що уряд готовий заплатити €1 млн за інформацію, яка допоможе розслідуванню.

Мотивом злочину могла бути професійна діяльність журналіста, зокрема його розслідування діяльності італійської мафії на сході країни.

Раніше сьогодні повідомлялося, що поліція Словаччини затримала одну людину у зв'язку з убивством журналіста Яна Куцяка і його дівчини.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram