ГоловнаСвіт

Столиця Буркіна-Фасо зазнала нападу бойовиків

Поруч зі штаб-квартирою армії країни пролунали вибухи і постріли.

Столиця Буркіна-Фасо зазнала нападу бойовиків
Фото: twitter.com/LettreContinent

Столиця Буркіна-Фасо Уагадугу зазнала нападу бойовиків у п'ятницю, 2 березня. Атака була спрямована, зокрема, на генштаб збройних сил цієї африканської країни.

Бі-бі-сі повідомляє, що поруч із французьким посольством, розташованим у центрі Уагадугу, і штаб-квартирою армії Буркіна-Фасо лунали вибухи і постріли. Очевидці розповіли про озброєних людей, які під'їхали на машині і попрямували до будівлі посольства. На місці працюють поліція і спецслужби. Ким є нападники, поки що нічого невідомо.

Видання Local France з посиланням на AFP пише, що цілями нападників стали посольство, Французький культурний центр в Уагадугу і штаб-квартира армії Буркіна-Фасо. Усі три місця розташовані недалеко один від одного. Видання пише про п'ятьох озброєних чоловіків, які вийшли з машини і відкрили стрілянину по тих, хто прямував до посольства. Мер міста заявив, що нападників було більше 10 і вони використовували автомобіль з вибухівкою. Пізніше уряд повідомив, що чотирьох нападників убито.

Голова Міноборони Буркіна-Фасо Жан-Клод Буда назвав події терористичною атакою.

Буркіна-Фасо розташоване в південній частині Сахари і часто зазнає нападів з боку джихадистів. У січні 2016 року в результаті нападу на готель Splendid в Уагадугу загинула українська сім'я - троє дорослих і 9-річна дитина.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram