ГоловнаСвіт

Поліція Німеччини затримала ймовірного організатора контрабанди кокаїну з Аргентини в РФ

Андрія Ковальчука затримали в передмісті Берліна в четвер увечері.

Поліція Німеччини затримала ймовірного організатора контрабанди кокаїну з Аргентини в РФ
Фото: clarin.com

Поліція Німеччини затримала ймовірного організатора контрабанди кокаїну з Аргентини в Росію Андрія Ковальчука.

Про це повідомив "Интерфаксу" його адвокат Володимир Жеребенков.

"Мені подзвонила його дружина і повідомила, що Ковальчука затримано в рамках кримінальної справи про наркотики. Як очікується, в найближчі дні поліція має намір прийти в суд по його арешт", - сказав він.

За словами адвоката, Ковальчука затримали в передмісті Берліна близько 22:00 за місцевим часом. Захисник також відзначив "коректну поведінку" німецьких поліцейських під час затримання.

"Поліція, за словами дружини Ковальчука, поводилася коректно. Вони сказали, що планують у всьому розібратися і все прояснити у цій справі", - розповів Жеребенков.

За даними ЗМІ, Ковальчук був технічним співробітником посольства РФ в Аргентині.

Нагадаємо, в грудні 2016 року в школі при російському посольстві в Буенос-Айресі знайшли 12 валіз з 389 кг кокаїну. З повідомлень випливало, що про знахідку аргентинським поліцейським повідомив посол Віктор Коронеллі. Кокаїн замінили борошном, валізи дозволили вивезти в Росію, де в результаті спільної операції затримали підозрюваних, які хотіли забрати цей вантаж. МЗС РФ і ФСБ заявили, що це була спільна операція правоохоронних органів для припинення каналу наркотрафіку.

МЗС РФ заперечувало будь-яку причетність російських дипломатів до перевезення наркотиків, хоча визнало залученість у схему колишнього технічного співробітника посольства в Аргентині.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram