ГоловнаСвіт

Росіянин, що переправляв кокаїн з Аргентини, виявився полковником спецслужб РФ, - ЗМІ

Імовірний наркобарон обіцяв німецькій компанії організувати продаж її продукції за кордоном.

Росіянин, що переправляв кокаїн з Аргентини, виявився полковником спецслужб РФ, - ЗМІ
Чемоданы с кокаином
Фото: clarin.com

Імовірний організатор каналу постачання кокаїну з Аргентини в Європу Андрій Ковальчук ніколи не працював у німецькій компанії Golden Mile.

Про це розповів її голова Костянтин Лоскутников. Слова бізнесмена опублікував в Facebook телеканал RTVD OstWest

Підприємець заявив, що з передбачуваним наркобароном його кілька років тому познайомив співробітник "Газпром Німеччина". "Представив як полковника, керівника спецслужб, який курує або займається посольствами та консульствами на територіях Європи, Азії, Латинської Америки", - пояснив Лоскутников.

Ковальчук спробував продукцію компанії, в тому числі сигари і коньяк, а потім "багаторазово з'являвся в бюро з проханням дати один зразок, інший", розповів бізнесмен. Чоловік говорив, що багато їздить по світу і спробує організувати продаж, "але жодної угоди, жодного контракту так укладено і не було".

27 лютого екс-голова Координаційної ради російських співвітчизників Аргентини Леонардо Голованов повідомив РБК, що Ковальчук представляв німецьку компанію Bossner Cigars. Ця торгова марка належить Golden Mile.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що в грудні 2016 року в школі при російському посольстві в Буенос-Айресі знайшли 12 валіз з 389 кг кокаїну. З повідомлень випливало, що про знахідку аргентинським поліцейським повідомив посол Віктор Коронеллі. Кокаїн замінили борошном, валізи дозволили вивезти в Росію, де в результаті спільної операції затримали підозрюваних, які хотіли забрати цей вантаж. МЗС РФ і ФСБ заявили, що це була спільна операція правоохоронних органів щодо припинення каналу наркотрафіку.

МЗС РФ також заперечувало будь-яку причетність російських дипломатів до перекидання наркотиків, хоча визнало залученість в схему колишнього технічного співробітника посольства в Аргентині.

РБК з посиланням на фото поліції Аргентини і дані сайтів, які відстежують авіаперельоти, повідомив, що, судячи за бортовим номером, валізи з борошном, що замінило кокаїн, доставив до Росії "Іл-96" спеціального льотного загону "Росія". Цей авіапарк перевозить перших осіб держави, він перебуває у віданні Управління справами президента. В Управлінні відкинули можливість перевезення цим літаком і припустили, що ЗМІ використовували сфальсифіковані знімки лайнера і бортового номера. У поліції Аргентини підтвердили справжність знімків.

Як повідомлялося раніше сьогодні, в аеропорту Буенос-Айреса затримали росіянина з 3,5 кг кокаїну в валізі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram