ГоловнаСвіт

В аеропорту Буенос-Айреса затримали росіянина з валізою кокаїну

Чоловіка затримали ще минулої неділі, його ім'я не називають.

В аеропорту Буенос-Айреса затримали росіянина з валізою кокаїну
Фото: facebook.com/bullrichpatricia

Поліція Аргентини затримала в аеропорту Буенос-Айреса "Есейса" громадянина Росії, який намагався провезти у валізі 3,5 кілограма кокаїну.

Про це повідомила міністр безпеки країни Патрісія Буллріч у Фейсбуці.

За її словами, наркотики були знайдені в подвійному дні валізи.

За інформацією ЗМІ, чоловіка затримали ще минулої неділі. Його ім'я не повідомляють, але відомо, що затриманому росіянину 50 років. З Буенос-Айреса він мав намір вилетіти до Франкфурта рейсом Lufthansa.

Буллріч також зазначила, що влада країни прийняла рішення "посилити контроль по всій країні" після виявлення кокаїну в школі при російському посольстві в Аргентині.

Нагадаємо, в лютому в російській школі при посольстві в Буенос-Айресі знайшли 12 валіз, у яких було 389 кг кокаїну. Вони були зареєстровані як дипломатичний багаж. Поліція встановила, що в багажі був кокаїн, після цього його вилучили, замінили борошном, а валізи оснастили датчиками GPS і переправили до Росії.

У МЗС РФ заявили, що валізи належали співробітнику технічного складу установи, який "закінчив на той час відрядження за строковим трудовим договором". 25 лютого газета The Telegraph розповіла, що екс-голова ФСБ РФ Патрушев причетний до операції з доставки "кокаїну" з Аргентини в РФ. В апараті Радбезу цю інформацію спростували, зазначивши, що все це чиїсь домисли.

До розслідування контрабанди наркотиків долучився Уругвай.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram