ГоловнаСвіт

Собчак заявила в прокуратуру на Жириновського за образи в ефірі

Лідер ЛДПР назвав опонентку "ідіоткою" і "огидною сукою".

Собчак заявила в прокуратуру на Жириновського за образи в ефірі
Фото: EPA/UPG

Адвокати телеведучої і кандидата в президенти Росії Ксенії Собчак заявили в Генпрокуратуру на кандидата в президенти від Ліберально-демократичної партії Володимира Жириновського. Приводом послужили образи, які кандидат від ЛДПР дозволив собі в ефірі дебатів на одному з російських телеканалів, повідомляється на офіційному сайті Собчак.

Відзначається, що 28 лютого під час дебатів Жириновський дозволив собі публічно в нецензурній формі образити честь і гідність Собчак.

"Зокрема, з вуст Жириновського на адресу Собчак в присутності інших кандидатів в президенти РФ і ведучого програми прозвучали такі лайливі слова. Це було слово "ідіотка" - що, відповідно до словника Ожегова, означає "дурна людина, бовдур (лайливе слово)". А також "огидна сука" - це словосполучення, відповідно до словника Ожегова, означає "негідник, що викликає огиду (лайливе слово)", - йдеться в повідомленні.

У заяві, яку було направлено генеральному прокурору Юрію Чайці, адвокат Костянтин Добринін вказав, що описані вище дії Жириновського містять склад адміністративного правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 5.61. КоАП РФ: образа, що міститься в публічному виступі, публічно демонстрованому творі або в засобах масової інформації.

Раніше сьогодні повідомлялося, що Жириновський вилаяв Собчак матом під час теледебатів. У відповідь Собчак облила Жириновського водою.

Нагадаємо, Ксенія Собчак висунулася в президенти РФ від партії "Громадянська ініціатива". ЦВК РФ зареєстрував її 6 лютого.

Вибори президента РФ пройдуть 18 березня 2018 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram