ГоловнаСвіт

У США остаточно прийняли податкову реформу

Це перша законодавча перемога республіканців при Трампі.

У США остаточно прийняли податкову реформу
Фото: kestan.com

Американський парламент в середу, 20 грудня, остаточно прийняв податкову реформу, що стало першою великою законодавчою перемогою Республіканської партії при Дональді Трампі.

Законопроект ухвалено і Палатою представників, і Сенатом за підтримки переважної більшості республіканців і одностайного спротиву демократичної опозиції. У середу відбулося технічне голосування в Палаті представників, яке завершилося з результатом 224 "за" і 201 "проти", після чого документ відправиться на підпис в Білий дім.

Законопроект передбачає постійні скорочення податків для корпорацій з 35% до 21%, тимчасове до 2025 року зниження податків для фізичних осіб (максимальна ставка знижується з 39,6% до 37%) і обмеження популярних податкових відрахувань, пише "Голос Америки". Як очікується, в результаті його прийняття протягом десяти років держборг США виросте на 1,5 трильйона доларів.

Також скасовується передбачена законом про доступну охорону здоров`я (Obamacare) вимога про обов'язкове медичне страхування. За прогнозами Бюджетного управління Конгресу, в результаті цієї зміни за наступні 10 років у країні стане на 13 мільйонів менше застрахованих громадян.

Демократи розкритикували законопроект, заявивши, що він приносить в заставу майбутнє Америки як всередині країни, так і на світовій арені, заради подальшого збагачення найбільш забезпечених категорій населення.

Деякі демократи звертають увагу, що сам президент, будучи будівельним магнатом, може отримати вигоду завдяки деяким положенням законопроекту. Трамп наполягає, що зміни в податковому кодексі, навпаки, принесуть йому фінансові втрати.

"У серці нашого законопроекту - величезні послаблення для середнього класу. Вони побачать результати вже в лютому. Цей законопроект дозволить збільшити чисту зарплату і стане неймовірним різдвяним подарунком для працьовитих американців", - заявив Трамп.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram