ГоловнаСвіт

Нетаньяху назвав ООН "домівкою брехні" через резолюцію з приводу Єрусалиму

Сьогодні Генасамблея ООН проведе спецсесію у відповідь на визнання Трампом Єрусалима столицею Ізраїлю.

Нетаньяху назвав ООН "домівкою брехні" через резолюцію з приводу Єрусалиму
Биньямин Нетаньяху
Фото: EPA/UPG

Прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху назвав ООН "домівкою брехні" напередодні голосування за проект резолюції, що закликає США відмовитися від визнання Єрусалиму столицею Ізраїлю.

Про це повідомляє агентство Рейтер

"Держава Ізраїль повністю відкидає це голосування, навіть перед тим, як пройде затвердження (резолюції, - ред.)", - сказав Нетаньяху під час виступу в місті Ашдод.

Голова ізраїльського уряду в своїй промові подякував президентові США Дональду Трампу та посланцю США в ООН Ніккі Хейлі за їхню "сміливу та безкомпромісну позицію". Він також повторив свій прогноз, що інші країни в підсумку будуть наслідувати приклад Вашингтона в перенесенні своїх посольств з Тель-Авіва до Єрусалима.

"Ставлення до Ізраїлю в багатьох країнах, на всіх континентах, за стінами ООН, змінюється і в  підсумку проникне в ООН - домівка брехні", - додав він.

Як відомо, 193 члени Генеральної асамблеї ООН сьогодні на прохання мусульманських держав проведуть спеціальну сесію у відповідь на рішення президента США Дональда Трампа про визнання Єрусалима столицею Ізраїлю. Таке голосування не є зобов'язуючим, однак має політичну вагу.

Відзначимо, що, згідно з резолюцією Генасамблеї "Єдність на користь миру" від 1950, Асамблея може вживати заходів, якщо Рада Безпеки ООН не здатна діяти через голосування проти одного зі своїх постійних членів у разі, коли є підстави вбачати загрозу миру, порушення миру або акт агресії.

Асамблея може негайно розглянути це питання з метою надати членам необхідні рекомендації щодо колективних заходів для підтримки або відновлення міжнародного миру і безпеки.

Нагадаємо, раніше США наклали вето на резолюцію ООН про скасування рішення президента США Дональда Трампа про проголошення Єрусалима столицею Ізраїлю. Напередодні постпред США при ООН Ніккі Хейлі пообіцяла передати Трампу інформацію про всі країни, що виступили проти резолюції США щодо визнання Єрусалима столицею Ізраїлю.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram