ГоловнаСвіт

Навальний розповів про квартиру колишньої дружини Пєскова за 1,7 млн євро в Парижі

На думку Навального, гроші на придбання квартири жінка отримала від Пєскова.

Навальний розповів про квартиру колишньої дружини Пєскова за 1,7 млн євро в Парижі
Екатерина Солоцинская
Фото: стопкадр видео

Колишня дружина прес-секретаря президента РФ Дмитра Пєскова Катерина Солоницька у 2016 році купила квартиру в Парижі за 1,7 млн євро (125 млн рублів).

Про це повідомив засновник Фонду боротьби з корупцією (ФБК), російський опозиціонер Олексій Навальний.

У документах на іпотеку зазначено, що 1,3 млн євро Солоницька заплатила відразу. На решту 27% колишня дружина Пєскова взяла іпотеку в дочірньому підприємстві російського банку ВТБ у Франції. У договорі на придбання квартири сказано, що всі кошти, крім позики ВТБ, Солоницька декларує як "власні". З документів також випливає, що вона заплатила 100 тис. євро податків у Франції. Навальний зазначає, що це в півтора разу більше від її востаннє задекларованого річного доходу в Росії. З 2009 по 2013 рік, коли вона їх оприлюднювала як дружина Пєскова, її доходи коливалися від 2 до 6 млн рублів на рік.

Як стверджує Навальний, квартиру колишня дружина Пєскова купила у вересні 2016 року, нерухомість оформлена на французьку юрособу SIRIUS, 75% якої належать Катерині Солоницькій, а 25% - її доньці Єлизаветі Пєсковій. Площа квартири - 180 квадратних метрів, там є передпокій, вітальня, чотири спальні, три санвузли і пральня.

Про появу нової квартири Солоницька написала у своєму Instagram. "До Нового року - в новий дім. Освятили нову квартиру", - написала вона 11 грудня 2016 року. Через кілька хвилин після публікації в блозі Навального Солоницька закрила акаунт.

На думку Навального, гроші на придбання квартири Солоницька отримала від Пєскова.

У 2014 році після переїзду в Париж Солоницька дала інтерв'ю журналу Tatler. "У Парижі я почала говорити при зустрічі: "Катя з Москви, нічого не роблю". І коли побачила, що це ні на що не впливає, що навколо мене збираються люди і цікава саме я, це додало сил", - говорила вона. У червні 2017 року стало відомо, що Солоницька стала керівником Російського центру науки і культури (РЦНК) у Парижі. Це підрозділ Росспівробітництва.

У серпні 2016 року Олексій Навальний опублікував розслідування про Миколу Чоулза, сина Дмитра Пєскова. Він з'ясував, що Чоулз безробітний, при цьому він має кілька дорогих автомобілів (Range Rover вартістю 9 млн рублів, Ferrari, Mercedes CLA), мотоцикл Harley-Davidson і квартиру в центрі Москви. Навальний також з'ясував, що Чоулз літає приватними літаками, подорожує за кордон і захоплюється кінним спортом. "Я не користуюся інтернетом під час відпочинку, я цього не бачив і не хочу бачити. Сім'ю свою ні з ким не має наміру обговорювати", - прокоментував розслідування Пєсков. Чоулз відреагував словами: "Це жах якийсь просто", - і назвав розслідування провокацією.

У 2015 році Навальний виявив у Пєскова годинник Richard Mille, вартість якого становить приблизно 37 млн рублів. Пєсков відповів, що це "подарунок від Тані", тобто його нової дружини, фігуристки Тетяни Навки. На сайті Фонду боротьби з корупцією стверджується, що ця серія годинників випущена обмеженим тиражем у 30 штук і вартість одного такого годинника становить 620 тис. доларів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram