ГоловнаСвіт

Німеччина виділить додаткові €2,5 млн на реалізацію гуманітарних проектів на Донбасі

Близько 18 тис. осіб, які особливо страждають через конфлікт на сході України, отримають матеріал для опалення, паливо й основні продукти харчування.

Німеччина виділить додаткові €2,5 млн на реалізацію гуманітарних проектів на Донбасі

Німеччина продовжує надавати гуманітарну допомогу і виділяє додаткові €2,5 млн на реалізацію гуманітарних проектів Caritas у Східній Україні.

Про це повідомила LB.ua прес-служба посольства ФРН в Україні.

Як випливає з повідомлення, Caritas Ukraine продовжить реалізацію своїх гуманітарних проектів в Україні наступного року завдяки фінансовій допомозі Німеччини: Федеральний уряд ухвалив на 2018-й і 2019 роки рішення про виділення ще €2,5 млн, а Союз німецьких об'єднань "Caritas" додатково виділить €150 тис.

Відзначають, що проектна діяльність зосереджена на Луганській і Донецькій областях, але нею також зможуть скористатися і ті, хто потребує допомоги в Харківській, Дніпропетровській і Запорізькій областях.

Завдяки реалізації різних гуманітарних заходів "Caritas" забезпечить, щоб близько 18 тис. осіб, які особливо страждають від конфлікту на сході України, отримали матеріал для опалення, паливо і основні продукти харчування. 

Крім того, багато хто з тих, хто потребує допомоги, в т. ч. хронічно хворих та осіб похилого віку, отримають доступ до медичного обслуговування. Заходи невідкладної допомоги доповняться послугами з лікування, піклування та консультування психологічного і соціального характеру з метою травмотерапії.

Союз німецьких об'єднань "Caritas" спільно з Caritas Ukraine протягом багатьох років надає підтримку людям, які потребують допомоги і соціально незахищеним верствам населення в Україні, в т. ч. і внутрішньо переміщеним особам. Федеральний уряд у період з 2014-го по 2017 рік уже підтримав гуманітарну діяльність "Caritas" засобами в розмірі близько €6,3 млн. Інші соціальні заходи "Caritas" здійснює в рамках співпраці з метою розвитку, що фінансується з Німеччини.

Як повідомляли раніше в грудні, Німеччина виділила €14,3 млн для забезпечення питною водою на лінії розмежування на Донбасі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram