ГоловнаСвіт

Німеччина виділить €750 тисяч на підтримку постраждалих на Донбасі

Ще €400 тис. виділить Мальтійська служба допомоги.

Німеччина виділить €750 тисяч на підтримку постраждалих на Донбасі

Уряд Німеччини у 2018-2019 роках виділить додаткові €750 тис. на гуманітарні проекти для постраждалих у конфлікті на сході України.

Про це LB.ua повідомила прес-служба посольства ФРН в Україні.

Ще €400 тис. виділить Мальтійська служба допомоги.

"Уряд Федеративної Республіки Німеччина і протягом наступних років буде надавати підтримку Мальтійській службі допомоги для продовження її проектів гуманітарної допомоги з метою психосоціальної опіки осіб, які постраждали внаслідок конфлікту на сході України. Для цього Німеччина додатково виділить близько 750 тисяч євро у 2018 і 2019 роках. Сама гуманітарна організація зробить істотний власний фінансовий внесок у розмірі близько 400 тисяч євро для здійснення проектів", - йдеться в повідомленні.

У повідомленні наголошують, що проект, який ще протягом минулих років отримав підтримку Федерального уряду Німеччини в розмірі близько €1,2 млн, передбачає не тільки надання прямих послуг підтримки осіб, які постраждали від конфлікту: на додачу до цього здійснюється підвищення кваліфікації представників органів місцевої влади, гуманітарних закладів і служб підтримки у формі навчальних заходів.

У дипмісії зазначають, що цільовими територіями проведення заходів є Луганська і Донецька області, в яких працюватимуть мобільні команди, щоб дійти до тих, хто потребує допомоги, у віддалених районах (наприклад, уздовж лінії розмежування). При цьому Мальтійська служба допомоги тісно співпрацює з партнерськими організаціями в Україні: ГО "Українська асоціація фахівців з подолання наслідків психотравматичних подій", а також Національним університетом "Києво-Могилянська академія".

Нагадаємо, раніше в листопаді Німеччина виділила €1,5 млн допомоги жителям Донбасу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram