ГоловнаСвіт

У містах Росії затримали близько 400 учасників неузгоджених акцій

Лідер руху "Артпідготовка" В'ячеслав Мальцев закликав влаштувати 5 листопада "революцію". 

У містах Росії затримали близько 400 учасників неузгоджених акцій
Фото: EPA/UPG

У ряді міст Росії затримали близько 400 прихильників лідера руху "Артпідготовка" В'ячеслава Мальцева, який закликав влаштувати 5 листопада "революцію", передає Німецька хвиля.

У Москві поліція затримала 263 прихильників опозиціонера В'ячеслава Мальцева. Усі вони були доправлені до територіальних відділків поліції для розгляду і складання протоколів про адміністративні правопорушення.

Ще 13 чоловік затримано в Санкт-Петербурзі. Затримання відбулися також у Краснодарі, Красноярську, Пермі та Ростові-на-Дону. За даними правозахисного порталу "ВВС-Інфо", загальне число затриманих становить 380 чоловік.

Мальцев, якого зараховують до націоналістів, з 2013 року у своєму відеоблозі "Артпідготовка" закликав цього дня вийти на вулиці російських міст для здійснення "революції".

Нагадаємо, минулої п'ятниці ФСБ Росії повідомила про припинення діяльності осередку руху "Артпідготовка", який нібито планував 4-5 листопада скоїти підпали адміністративних будівель і напади на поліцейських. Рух "Артпідготовка" та однойменний інтернет-проект були створені російським опозиціонером В'ячеславом Мальцевим, як вважає спецслужба, "з метою організації в Росії революції".

У липні щодо Мальцева було порушено кримінальну справу за ч.1 ст.280 КК РФ (публічні заклики до екстремістської діяльності). Побоюючись можливого арешту, він покинув РФ.  

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram