ГоловнаСвіт

З Большого театру в Москві евакуюють 3,5 тисячі людей

У неділю в місті "замінували" близько 30 об'єктів. 

З Большого театру в Москві евакуюють 3,5 тисячі людей
Фото: twitter.com/Pupshev

У зв'язку із загрозою вибуху з будівлі Большого театру в центрі Москви евакуювали близько 3,5 тисячі чоловік. Повідомлення про замінування заторкнули також готель "Метрополь" і ГУМ. Про це ТАСС повідомило джерело в екстрених службах. Водночас екстрені служби провели евакуацію відвідувачів ГУМу та «Метрополя».

Упродовж нинішнього дня в Москві перевірили вже близько 30 об'єктів через повідомлення про «замінування». З них евакуювали 30 тисяч людей, йдеться в повідомленні.

Серед "замінованих" об'єктів - великі торгові центри та магазини, кінотеатри, житлові будинки, кафе, ресторани, готелі. Зокрема загрозу вибуху перевіряли в торгових центрах "Європейський" на Київській площі, "Охотний Ряд" на Манежній площі, "Дисконт" на півдні Москви, "Атріум" на вулиці Земляний вал, галереї "Атлантіс".

Зазначимо, хвиля анонімних дзвінків про "мінування" будівель у російських містах йде з 11 вересня. За цей час атаки так званих телефонних терористів зазнали понад 2,6 тис. об'єктів у 170 містах. Понад один мільйон чоловік були евакуйовані.

За фактами численних повідомлень про загрози вибухів у Москві порушено й розслідують багатоепізодну кримінальну справу за ст. 207 КК РФ ("Завідомо неправдиве повідомлення про акт тероризму"), аналогічні кримінальні справи розслідуються і в інших містах РФ.  

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram