ГоловнаСвіт

Антикорупційний комітет Саудівської Аравії затримав 11 принців і 4 міністрів

У чому саме їх підозрюють, наразі невідомо.

Антикорупційний комітет Саудівської Аравії затримав 11 принців і 4 міністрів
Фото: wfhsmiddleeast.wikispaces.com

Комітет із боротьби з корупцією Саудівської Аравії, який нещодавно розпочав свою роботу, заарештував 11 принців, чотирьох чинних міністрів і десятки колишніх.

Про це повідомляє російська служба Бі-бі-сі з посиланням на місцеві ЗМІ.

Імен затриманих не називають. Наразі також невідомо, у чому саме його підозрюють.

Водночас, за даними саудівського телеканалу Аль-Арабія, комітет оголосив про відновлення розслідувань про повінь в Джидді 2009 року і спалах у 2012 році коронавірусу Mers - близькосхідного респіраторного синдрому.

Нове антикорупційне відомство очолив наслідний принц Мухаммед бін Салман. За даними державного інформагентства Саудівської Аравії, у комітету є право випускати ордери на арешт, а також накладати заборону на виїзд з країни. Мухаммед бін Салман був призначений наслідним принцом влітку цього року, однак вже давно вважається найвпливовішою людиною в Саудівській Аравії. Бі-бі-сі зазначає, що "чистки" політичної еліти, ймовірно, допоможуть йому ще більше зміцнити свою владу і здійснити заплановані реформи. Втім відсторонення від влади відразу кількох впливових політичних фігур може збурити консервативні кола, оскільки суспільство в Саудівській Аравії не звикло до таких різких змін.

Нагадаємо, раніше в Саудівській Аравії журналіста відсторонили від роботи за те, що він перехвалив короля.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram