ГоловнаСвіт

У Конгресі США зажадали відставки прокурора, який очолює "російське розслідування"

Законодавці вважають, що Мюллер не може вести розслідування через конфлікт інтересів.

У Конгресі США зажадали відставки прокурора, який очолює "російське розслідування"
Фото: EPA/UPG

У США троє конгресменів-республіканців зажадали у п'ятницю відправити у відставку спеціального прокурора Роберта Мюллера, який очолює розслідування про втручання Росії у виборчу кампанію 2016 року.

Голос Америки повідомляє, що члени Палати представників Метт Гац, Енді Біггс і Луїс Гомерт заявили про те, що Мюллер не може продовжувати виконувати свої обов'язки через конфлікт інтересів. Саме він очолював ФБР, коли адміністрація Обами схвалила операцію, яка дозволила російській державній компанії отримати контроль над 20 відсотками уранового ринку в США.

Президент Дональд Трамп і представники Республіканської партії останніми тижнями неодноразово заявляли про те, що спецслужби повинні почати розслідування "уранової угоди", звинувативши екс-кандидата в президенти США Гілларі Клінтон в отриманні хабарів від російських представників.

Призначити для проведення такого розслідування нового спеціального прокурора минулого понеділка зажадав і керівник адміністрації Білого дому Джон Келлі.

Минулого тижня ще одна група республіканців у Конгресі під керівництвом голови юридичного комітету нижньої палати Боба Гудлатта оголосила про початок розслідування щодо Гілларі Клінтон. Зі свого боку, демократи в Конгресі назвали ініціативу своїх опонентів черговою спробою відволікти увагу громадськості від розслідування можливих зв'язків виборчого штабу Трампа з владою Росії.

У грудні минулого року США звинуватили Росію в спробі вплинути на вибори президента США у 2016 році. Спецслужби вважають, що Росія причетна до кібератак на Демократичну партію США і до публікації компрометуючої інформації про кандидата в президенти Гілларі Клінтон. Документи, які її дискредитують, були опубліковані на ресурсі WikiLeaks. У Кремлі заперечують свою причетність до кібератак.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram