ГоловнаСвіт

Путін назвав чотири складові "генетичного коду" росіян

Висловлювання президента РФ з питань "генетики" останнім часом привертають особливу увагу громадськості.

Путін назвав чотири складові "генетичного коду" росіян
Владимир Путин на пресс-конференции после саммита G8 , Эннискиллен, Северная Ирландия, Великобритания, 18 июня 2013.
Фото: EPA/UPG

Президент Росії Володимир Путін дав визначення основ російської державності і назвав чотири складові "генетичного і культурного коду" росіян.

Про це повідомляє "Радіо Свобода".

За словами президента РФ, "основними конструкціями російської державності" є: "дбайливе ставлення до Батьківщини, турбота про неї, вірність щирій дружбі і неприйняття будь-якого тиску ззовні".

З нагоди Дня народної єдності РФ Путін вручив щорічну премію президента. Лауреатом премії цього року став завідувач кафедрою національних і федеративних відносин Російської академії народного господарства і державної служби при Президенті РФ В'ячеслав Михайлов.

Нагадаємо, що висловлювання Путіна з питань, пов'язаних з "генетикою", останнім часом привернули особливу увагу громадськості. Так, наприклад, на недавньому засіданні Ради з розвитку громадянського суспільства і прав людини (РПЛ) Путін поставив запитання, з якою метою громадяни іноземних держав збирають "біологічний матеріал росіян". На думку Путіна, це роблять "цілеспрямовано і професійно", оскільки Росія - об'єкт "дуже великого інтересу".

Пізніше прес-секретар Путіна Дмитро Пєсков пояснив висловлювання президента РФ. Він заявив, що "таку діяльність в Росії ведуть представники неурядових організацій та інших органів".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram