ГоловнаСвіт

У Сирії автомобіль терориста-смертника врізався в табір біженців: загинуло 75 людей

140 - поранено.

У Сирії автомобіль терориста-смертника врізався в табір біженців: загинуло 75 людей
Боевики ИГИЛ
Фото: kurdpress.com

У провінції Дейр-ез-Зор на сході Сирії терорист угруповання «Ісламська держава» (ІДІЛ) на автомобілі врізався в юрбу внутрішньо переміщених осіб. Машина була начинена вибухівкою. Загинули щонайменше 75 людей, серед них діти, повідомив керівник Сирійського центру моніторингу за дотриманням прав людини Рамі Абдель Рахман, передає DW

Люди зібралася на лівому березі річки Євфрат поблизу міста Дейр-ез-Зор, адміністративного центру однойменної багатої на нафту провінції. Вони втікали від боїв між ІДІЛ та підрозділами "Демократичних сил Сирії".

Нагадаємо, "Демократичні сили Сирії" є в опозиції до уряду президента Башара Асада й мають підтримку коаліції під керівництвом США. Вони ведуть бойові дії проти ІДІЛ на лівому березі річки Євфрат, яка розділяє провінцію Дейр-ез-Зор. Тим часом урядові війська наступають на позиції ІДІЛ на правому березі й декількома днями раніше заявляли, що армія Асада відбила в "Ісламської держави" місто Дейр-ез-Зор.

Раніше повідомлялося, що під час битви за Мосул бойовики ІДІЛ стратили 741 цивільного. За даними ООН, джихадисти здійснювали масові викрадення, використовували людей як живі щити, навмисно обстрілювали будинки й цілилися в людей, які намагалися втекти.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram