ГоловнаСвіт

Путін анонсував відмову Росії від військової служби за призовом

"Ми повинні мати на увазі, що поступово відходимо взагалі від служби за призовом".

Президент Росії Володимир Путін заявив, що РФ поступово відходить від моделі призову на військову службу і через "деякий час" повністю від неї відмовиться.

Про це повідомляє РИА Новости

"Ми повинні мати на увазі, що поступово відходимо взагалі від військової служби за призовом", - сказав президент, додавши, що цей процес відбувається повільніше, ніж планували, через бюджетні обмеження.

"Але все одно робимо і будемо далі продовжувати робити, тож мине небагато часу, коли взагалі це питання буде неактуальне", - зазначив Путін.

Він пояснив, що в Росії зараз розвиваються "наукові роти", далі в планах країни створити технопарки для молодих фахівців. Вони будуть призначені для випускників вишів, які зможуть "проходити не альтернативну, а справжню військову службу за призовом, але використовуючи свої найкращі знання і навички".

Осінній призов в армію почався з 1 жовтня. Згідно з указом Путіна, до 31 грудня 134 тис. осіб повинні бути призвані на військову службу.

За оцінками РБК, у 2016 році витрати бюджету на армію перевищили більш ніж удвічі витрати на всі інші силові структури. У підрозділі "Збройні сили" в бюджеті РФ було закладено 2,9 трлн рублів. На сукупні витрати МВС, ФСБ, Росгвардію, Генпрокуратуру, СК і раніше ліквідовану ФСКН виділили близько 1,3 трлн рублів.

Нагадаємо, раніше в жовтні МЗС України зажадало від Росії скасувати призов на військову службу в анексованому Криму.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram