ГоловнаСвіт

У Гамбурзі почався саміт G20

У Гамбурзі відновилися протести антиглобалістів.

У Гамбурзі почався саміт G20
Фото: http://www.toonpool.com

У Гамбурзі з бесіди лідерів про тероризм відкрився саміт "Великої двадцятки" (G20).

Саміт почався з церемонії зустрічі канцлером ФРН Ангелою Меркель учасників G20 - неформального об'єднання двадцяти провідних економік світу.

Саміт проводять у виставковому комплексі Гамбург Мессе (Hamburg Messe und Congress). Раніше вранці в місті відновилися протести антиглобалістів. Вони атакували поліцейський відділок у районі Алтона, підпалили поліцейські машини, повідомляє DPA з посиланням на твіт німецької поліції.

Першими Меркель привітала керівництво Євросоюзу - президента Єврокомісії Жана-Клода Юнкера і президента Євроради Дональда Туска. Президент РФ Володимир Путін увійшов після президента Туреччини Реджепа Ердогана. З Меркель вони обмінялися кількома словами. Після прибуття половини гостей у церемонії зустрічі сталася заминка, Меркель довелося чекати на прибуття президента США Дональда Трампа і голови КНР Сі Цзіньпіна, які увійшли один за одним.

Першим заходом саміту стане неформальне засідання, в якому візьмуть участь тільки голови держав-учасників, які обговорять ситуацію на Близькому Сході і боротьбу з тероризмом. Потім буде спільне фотографування. У п'ятницю лідери візьмуть участь у двох робочих заходах, присвячених глобальному економічному зростанню та клімату й енергетиці.

На час саміту багаторазово посилено заходи безпеки в місті, до охорони порядку залучено 20 тис. поліцейських, яким протистоять поки  що близько 12 тис. демонстрантів-антиглобалістів, які протестують проти проведення форуму. Напередодні ввечері в центрі міста, поблизу місця проведення саміту відбулися сутички між силами правопорядку і протестувальниками.

Як розповіли dpa лідери двох угруповань, які беруть участь у протестах, їхня мета - прорватися в район проведення саміту, зірвати його і нав'язати обговорення власних тез. У п'ятницю до протестувальників повинен приєднатися мер Нью-Йорка Білл де Блазіо. На суботу противники саміту призначили найбільшу акцію протесту, на яку очікують до 100 тис. осіб.

Увечері всі учасники саміту запрошені Меркель на урочистий концерт в Ельбській філармонії, після якої почнеться урочистий прийом. На концерті прозвучить Дев'ята симфонія Людвіга Бетховена, яку зіграє філармонічний оркестр Гамбурга під керівництвом диригента Кента Нагано.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram