ГоловнаСвіт

Бундесрат схвалив одностатеві шлюби в Німеччині

Перші шлюби між гомосексуалами можуть бути укладені, починаючи з 1 жовтня.

Бундесрат схвалив одностатеві шлюби в Німеччині
Бундесрат

Федеральна рада Німеччини (Бундесрат) підтримала законопроект, що передбачає повне і рівноправне визнання одностатевих шлюбів у ФРН. Під час дебатів щодо цього документа твердження, що цей закон суперечить конституції ФРН, було проігноровано.

Таким чином, перші шлюби між гомосексуалами можуть бути укладені, починаючи з 1 жовтня, повідомляє DW

Законопроект було затверджено 30 червня під час голосування в Бундестазі. Тоді "за" висловилися 393 депутати з 623, які брали участь у голосуванні. За кілька днів до голосування канцлер ФРН Анґела Меркель заявила, що депутати блоку ХДС/ХСС повинні керуватися власною совістю під час голосування з цього питання, а не голосувати відповідно до позиції фракції.

Раніше декілька німецьких партій - Соціал-демократична партія Німеччини (СДПН), Вільна демократична партія (СДП) і Зелені - назвали дозвіл укладати шлюб гомосексуальним парам однією з умов можливого створення нової правлячої коаліції після парламентських виборів у вересні 2017 року.

Одностатеві партнерства реєструють у Німеччині з 2001 року. Свої відносини до 2017 року таким чином оформили 34 тисячі гомосексуальних пар. Учасники таких зареєстрованих партнерств мали менше прав, ніж чоловік і жінка, які уклали гетеросексуальний шлюб. Зокрема, вони не користувалися пільгами під час оподаткування, передбаченими в Німеччині, для осіб, котрі перебувають у шлюбі, і не могли всиновлювати дітей. За даними соцопитувань, більшість громадян Німеччини підтримують одностатеві шлюби.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram