ГоловнаСвіт

Генпрокурор США заявив про готовність свідчити в Сенаті

Раніше Сешнс визнав факт поведінки зустрічей з російським послом.

Генпрокурор США заявив про готовність свідчити в Сенаті
Джефф Сешнс
Фото: EPA/UPG

Генеральний прокурор США Джефф Сешнс заявив про готовність виступити 13 червня перед комітетом Сенату в рамках розслідування можливого втручання Росії в президентські вибори 2016 року.

У листі від 10 червня Сешнс зазначає, що вирішив постати перед комітетом розвідки, незважаючи на заяви екс-директора ФБР Джеймса Комі, повідомляє "Радіо Свобода".

Відповідний лист Джефф Сешнс направив сенатору-республіканцеві від Алабами Річарда Шелбі, який очолює підкомітет з питань комерції, правосуддя і науки в комітеті розвідки.

Спочатку Сешнс, якого критикують за контакти з росіянами, мав свідчити перед підкомітетом Шелбі.

Раніше конгресмени-демократи вимагали відставки Сешнс через його зустрічі з послом РФ у США Сергієм Кисляком під час передвиборної кампанії, коли він був сенатором. При затвердженні на посаду Сешнс заявляв, що таких зустрічей не було, але після повідомлень ЗМІ був змушений визнати принаймні дві з них.

8 червня екс-директор ФБР Джеймз Комі на слуханнях у комітеті розвідки Сенату з розслідування даних про втручання Росії в президентські вибори 2016 і звинувачень про зв'язки з Росією членів команди Дональда Трампа заявив, що сприйняв як вказівку прохання президента припинити розслідування стосовно його екс-радника Майкла Флінна. За словами Комі, Трамп сказав йому "я сподіваюся" на зупинку слідства, і на питання, як колишній голова ФБР сприйняв ці слова, він пояснив: "Я сприйняв це так, що він хоче, щоб я це зробив". Комі підтвердив, що прямого наказу з боку Трампа не було.

Трамп звинуватив Джеймса Комі в спотворенні показань і заявив, що готовий дати про це власні свідчення.

Як повідомлялося 7 червня, Сешнс просив Трампа про відставку через розслідування щодо РФ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram